O fundacji     Programy     Pieniądze     Współpraca     Linki     Aktualności      Sklep

Liturgia
   Co o nas piszą
   Archiwum

KALENDARIUM
KALENDARIUM
29-05-2003
HALO HALO DZIECI EUROPY - premiera płyty

29 MAJA 2003 W LUBLINIE ODBĘDZIE SIĘ PREMIERA NOWEJ PŁYTY ZESPOŁU DZIECI Z BRODĄ
HALO HALO DZIECI EUROPY

WYDAWCA I DYSTRYBUTOR:
Europejska Fundacja Społeczna Godne Życie
20-089 Lublin, Biernackiego 22
www.fundacja.org.pl

Sugerowana cena detaliczna CD - 29 zł MC - 18 zł

Dla księgarń, sklepów i dystrybutorów hurtowych - upusty zależne od ilości

ZAMÓWIENIA:
e-mail: wydawnictwo@fundacja.org.pl
Fax +48 81 7476202, Tel. +48 81 748 2000

Dystrybucję prowadzi również Pomaton EMI
O zespole Dzieci z Brodą słyszał z pewnością każdy dzieciak. Na swoim koncie mają już płytę "Normalnie szok!", 11 teledysków, wiele wystąpień w programie Ziarno i innych programach radiowych i telewizyjnych oraz ponad 40 koncertów zagranych na terenie całego kraju. Ostatni ich występ 18 maja 2003 w czasie koncertu urodzinowego dla Papieża w Lublinie wzbudził wiele emocji.

Teraz "mocne uderzenie"- 29 maja to dzień premiery drugiej płyty - płyty jakiej w kraju jeszcze nie było! Zupełne zaskoczenie - 13 piosenek śpiewanych niemal w każdym języku europejskim. Album ma tytuł "HALO-HALO - DZIECI EUROPY". Dlaczego? Słowo "halo" jest rozumiane identycznie zarówno przez dzieciaki z Grecji i Francji jak i Polski czy Węgier. Na płycie znajdziecie energiczne piosenki w językach tych krajów oraz śpiewane przez dzieci m. in. z Niemiec, Francji, Anglii, Słowacji, Hiszpanii - całość okraszona jest muzyką różnorodną stylistycznie ale z przewagą elementów muzyki folkowej. Dzieci uczą się języków i świetnie się przy tym bawią.

Dzieci wspomógł grający na wszelkiego rodzaju fujarkach, piszczałkach, listku, klarnecie tureckim i skrzypcach multiinstrumentalista, założyciel grupy, autor muzyki i producent Joszko Broda, na m. in. kontrabasie, altówce, kobzie, bębnach i cymbałach węgierscy muzycy ludowi - Pál Havasréti, Gyorgy Lani i Kálmán Gáspár oraz Stanisław Stępniak grający na unikalnej harmonii trzyrzędowej. Partie gitarowe to dzieło samego Wojciecha Waglewskiego z VOO-VOO.

O całej płycie można pisać długo - powiemy tylko, że obok świetnej wpadającej w ucho muzyki są także zabawne i proste teksty. Mówią one o Miłości, Przyjaźni i Radości - tak potrzebnych każdemu. Ciekawostką jest nietypowa :) wersja "Ody do Radości".

-----------------------------------------------------------------

Tej płyty trzeba po prostu posłuchać! Pamiętajcie- Dzieci z Brodą - "Halo Halo Dzieci Europy" już 29 maja!

Zapraszamy do organizacji koncertów
KONTAKT Z ZESPOŁEM
e-mail: debora.broda@fundacja.org.pl,
Fax: +48 81 7476202,